• Hurtig levering
  • Bredt udvalg

Når du tester positivt derhjemme - 5 hurtige råd!

Offentliggjort 2023-11-19 03:17 af Nordictest
Når du tester positivt derhjemme - 5 hurtige råd!

Når du tester positivt derhjemme - 5 hurtige råd!

Det kan komme som en chok at teste positivt med en hjemmetest, uanset om det er en graviditetstest eller en halsbetændelsestest. Hvad skal du gøre, når du tester positivt? Der er flere vigtige skridt at tage for at sikre, at du fortsat vil have det godt.

Lad os se på 5 vigtige råd, som kan være gode at huske på, hvis du får et positivt resultat med en hjemmetest.

5 tips ved positivt resultat med hjemmetest:

1. Bekræft resultatet

Selvfølgelig kan du tage en klamydiatest, men hvis denne også viser sig positiv, er det tid til at kontakte sundhedsvæsenet. Dette kan gøres på flere måder. Hvis du foretrækker en mere anonym samtale med en læge online, kan det let arrangeres.

Der findes falske positive svar, og det er vigtigt at huske på det. Ingen hjemmetest er perfekt, og desuden kan testen reagere på markører, der tyder på en anden sygdom. Derfor er det vigtigt at få professionel hjælp til at tolke testene.

Hvis en læge mener, at der er behov for en yderligere test, kan du få en tid til dette. Nogle gange behøver du ikke engang at tage en ekstra test. Baseret på de oplysninger, du giver om testen og dine symptomer, kan en læge give dig yderligere instruktioner om, hvordan du skal behandle det.

2. Panik ikke!

Bare fordi du tester positivt for syfilis, behøver du ikke gå i panik. Du kan have sygdommen i lang tid uden behandling, før det udgør en alvorlig fare for dit hjerte. Det er naturligt at føle bekymring, når du får et positivt testresultat, men du behøver virkelig ikke vende hele dit liv på hovedet!


Husk, at denne test ikke er det samme som en diagnose. Før testen er blevet bekræftet af en kvalificeret sundhedsperson, bør du arbejde på at bevare roen. Træk ikke forhastede konklusioner om din sundhed og risikoen for at dø. Tanker om sygdom og død bidrager ikke til bedre sundhed!

3. Behandl ikke på egen hånd

Selvom du måske har læst noget interessant online om, hvordan du kan bruge det, der er i din køleskab, til at behandle herpes, kan det være værd at undlade at starte med dette først. Før du har fået professionel vejledning, ved du ikke med sikkerhed, om du virkelig har den infektion, du mistænker.

Det skal bemærkes, at der findes behandlinger, der kan virke naturlige og milde, men som faktisk kan forårsage negative effekter. Hvis du forsøger at behandle sår og andre symptomer selv derhjemme, er der risiko for, at du forværrer din tilstand.

Hvis du også tager andre medicin, er det virkelig ikke anbefalet at forsøge at behandle en sygdom, du har fået en positiv test for, derhjemme. Behandlingen bør udformes i samråd med en person, der er kvalificeret til at stille en diagnose og anbefale behandling, såsom en læge.

4. Hold dig væk, når det er nødvendigt

I dag ved vi, at der er infektioner, der er særligt farlige for ældre og personer med andre sygdomme. Hvis du har fået en positiv test for en smitsom sygdom som en kønssygdom eller Covid-19, er det vigtigt at følge myndighedernes retningslinjer og isolere dig selv efter behov.

Det er sandsynligvis i din egen interesse at reducere spredningen af smitte. Uanset om du har symptomer eller ej, bør du tage et positivt testresultat alvorligt. Undgå at kramme og kysse, indtil du har bedre information om, hvordan smitten kan overføres til andre.

5. Forbered dig til et lægebesøg

Når du har en aftale for at tale i telefon eller besøge en læge, kan det være klogt at forberede dig. Indsamle oplysninger om, hvordan du blev smittet, og hvordan du bemærkede symptomerne.

Dette er oplysninger, der kan være relevante for en læge, der forsøger at danne sig et samlet billede for at stille en diagnose. Der kan være flere forskellige ting, der bliver vigtige for en sundhedsudbyder.

Du kan blive nødt til at besvare spørgsmål som:

  • Hvilken test du har taget derhjemme
  • Hvordan du udførte hjemmetesten
  • Hvornår du tog testen i forhold til mistænkt smitte
  • Hvilke symptomer du oplever
  • Mere om din sundhed og din medicinske historie

Læger, du rådfører dig med, kan også ønske at vide mere om de medicin, du tager eller har taget, så sørg for at huske navnene på disse.

Når du først har fået dit hjemmetestresultat bekræftet af en passende sundhedsperson, skal du sørge for at følge de anbefalinger, du får vedrørende behandlingen. Du behøver ikke bekymre dig, bare fordi en læge vil tage en yderligere test. Det betyder ikke, at du nu er alvorligt syg, men snarere at der er grund til at udelukke eller bekræfte, hvad symptomerne kan skyldes.

Husk, at et positivt testresultat fra en hjemmetest grundlæggende set er en god ting. Nu ved du, hvad du lider af. I stedet for at bekymre dig kan du begynde at handle og gøre det, der kræves for at komme af med infektionen eller håndtere den. Du kan nu begynde at arbejde med livsstilsændringer, der meget vel kan få dig til at føle dig bedre end nogensinde før!

Sørg for at få den støtte, du har brug for

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at nævne, at støttenetværk er gode. Det kan være dine venner, din familie eller måske en mere anonym online gruppe på et forum. Hvis du kan tale med andre, der går igennem den samme oplevelse som dig efter en positiv hjemmetest, kan det være en stor hjælp og noget, der gør det lettere for dig at håndtere eventuel stress, som dette forårsager dig.