• Hurtig levering
  • Bredt udvalg

Dette sker, hvis du går rundt med en kønssygdom uden at behandle den i tide

Offentliggjort 2023-06-01 17:53 af
Dette sker, hvis du går rundt med en kønssygdom uden at behandle den i tide

Ikke at blive testet for seksuelt overførte sygdomme og derefter have en sådan sygdom i lang tid kan føre til alvorlige helbredsproblemer.

Hvis en person ikke bliver testet for seksuelt overførte sygdomme og derefter har en sådan sygdom i lang tid, kan det føre til alvorlige helbredsproblemer. Det skyldes, at mange seksuelt overførte sygdomme ikke giver nogen synlige symptomer i de tidlige stadier, hvilket kan gøre det svært at opdage, at man er smittet.

Hvis en person har en kønssygdom i lang tid, kan det føre til infektioner i urinrøret, livmoderhalsen eller æggestokkene, hvilket kan forårsage alvorlige problemer såsom infertilitet eller endda kræft. Ydermere kan det også føre til, at smitten spredes til andre mennesker uden at vide om det.

Det er derfor vigtigt at blive testet regelmæssigt for kønssygdomme, især hvis du har haft ubeskyttet sex eller har flere sexpartnere. Dette kan hjælpe med at opdage en mulig infektion på et tidligt tidspunkt og dermed forhindre alvorlige helbredsproblemer i fremtiden.

Der findes forskellige typer test for kønssygdomme, herunder blodprøver og urinprøver. En populær test er en simpel hjemmetest for klamydia fra Nordictest.

Testen udføres nemt i dit hjem uden tidligere erfaring med medfølgende instruktioner.

Nordictest har også selvtest for gonoré og syfilis.

De mest almindelige kønssygdomme er:

  • Klamydia
  • Gonoré
  • Syfilis

Bestil en multitest for tre kønssygdomme

Det er også vigtigt at bemærke, at der er forskellige kønssygdomme, der testes for med forskellige tests.

Som konklusion, hvis en person ikke bliver testet for seksuelt overførte sygdomme og derefter har en sådan sygdom i lang tid, kan det føre til alvorlige helbredsproblemer. Derfor er det vigtigt at blive testet regelmæssigt og konsultere en læge eller sundhedsplejerske for at afgøre, hvilken type test der er passende.

Hvis du vil teste dig selv for enhver form for kønssygdom, kan du udforske vores test her.