• Hurtig levering
  • Bredt udvalg

Blod i din afføring? Her er hvad det kunne være, og hvordan du kan teste dig selv derhjemme

Offentliggjort 2023-06-01 16:46 af
Blod i din afføring? Her er hvad det kunne være, og hvordan du kan teste dig selv derhjemme

Blod i afføringen hos mennesker kan have mange forskellige årsager. Det kan være tegn på en sygdom eller skade i tarmen, såsom hæmorider, divertikulitis eller tarmkræft. Blodet kan også være et resultat af betændelse eller irritation i endetarmen eller anus.

Mørkt blod kan tyde på, at det kommer fra den nederste del af tarmen, mens rødt blod oftere indikerer et problem i den øverste del af tarmen eller maven. Hvis du opdager blod i afføringen, bør du kontakte en læge for en undersøgelse.

Sådan opdager du blod i din afføring

Det kan opdages på mange måder. I første omgang kan du bemærke, at anus gør ondt, når du afholder. Så har blodet en rødere nuance. Det betyder, at du har en revne i anus, som kan være helt ufarlig. Men meget ofte ser man ikke noget blod i afføringen, fordi der er så lidt. Det du så kan gøre er at teste din afføring med en blodprøve.

En såkaldt Blod i afføring test er nem at udføre i dit hjem i trygge og rolige omgivelser. Testen tjekker for røde blodlegemer i din afføring og afviser det mindste blod i din afføring.

Ofte ved man ikke, at man har blod i afføringen, før man tester sig selv, da symptomerne ofte er ikke-eksisterende i form af smerter eller andre fornemmelser. Derfor tester mange sig selv af ren nysgerrighed og vished om, at de ikke har nogen af ​​de ovennævnte sygdomme.

Med en blodgennemstrømningstest fra Nordictest får du alt, hvad du skal bruge for at udføre testen.

Du finder din test her.

Nordictest tilbyder en bred vifte af tests, som nemt kan udføres i dit hjem. Du finder hjemmetests for klamydia, gonoré og PSA prostata for at nævne nogle få. Alt sendes fra Sverige og er kvalitetssikret. Nordictest tilbyder diskret og anonym levering direkte til postkassen sammen med sikker betaling.

Bestil en test for at se, om der er blod i din afføring.